Για το περιβάλλον και τη Λεμεσό συζήτησαν μαθητές και ο Δήμαρχος Λεμεσού

Θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, συζήτησαν σήμερα μαθητές του Λυκείου Αγίας Φύλας με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, ο οποίος ανακοίνωσε την παραχώρηση δενδρυλλίων από το Δήμο για δεντροφύτευση του σχολείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, μετά από πρόσκληση μαθητών της Γ` Λυκείου Αγίας Φύλας, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης επισκέφτηκε σήμερα το Λύκειο και συνομίλησε με τους μαθητές για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

«Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικά στη Λεμεσό τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας και μοντέλου ανάπτυξης, ώστε η πόλη να καταστεί πιο ανθρώπινη και φιλόξενη, πιο προσβάσιμη και απαλλαγμένη όσο το δυνατόν από όλους εκείνους τους παράγοντες που την επιβαρύνουν περιβαλλοντικά», προστίθεται.

Μίλησε, επίσης, για την σημασία της ανακύκλωσης και τις διάφορες δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος στο θέμα αυτό, καθώς και για τις μελέτες και σχεδιασμούς που υπάρχουν για το κέντρο της πόλης, με βάση τις εισηγήσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως, σε 10-15 χρόνια, το κέντρο της Λεμεσού, με τις μονοδρομήσεις κι άλλες επεμβάσεις που θα γίνουν, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τα κέντρα των μεγαλουπόλεων σε Ευρώπη κι αλλού.

Ο κ. Νικολαϊδης επεσήμανε ακόμα στα παιδιά, την ανάγκη συνεχούς επέκτασης και διαφύλαξης του πρασίνου, ενώ υπέδειξε ότι πρέπει να συνεχιστούν έργα αναβάθμισης στις συνοικίες, με τη δημιουργία νέων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων πνευμόνων πρασίνου.

Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, στο σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα ίδια τα παιδιά στη διαμόρφωση του μέλλοντος, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι μόνο αυτοί μπορούν να φτιάξουν έναν κόσμο και μια κοινωνία όπως ακριβώς την επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές έθεσαν στον Δήμαρχο κάποιες ερωτήσεις, ενώ όπως διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις τους, αυτό που θεωρούν αναγκαίο να γίνει είναι, η δημιουργία χώρων άθλησης στις περιοχές όπου διαμένουν.

Τέλος, ο Νίκος Νικολαΐδης, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του Λυκείου Αγίας Φύλας, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος, με τα παιδιά του σχολείου, θα προχωρήσουν σε δεντροφύτευση του σχολείου, με δενδρύλλια που θα παραχωρήσει ο Δήμος Λεμεσού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει