Μέλισσες σκότωσαν 63 πιγκουίνους είδους υπό εξαφάνιση

Ένα σμήνος από μέλισσες σκότωσε 63 πιγκουίνους ενός είδους που απειλείται με εξαφάνιση σε μια παραλία του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.

Οι πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί σε μια παραλία της πόλης Σάιμονς Τάουν, όπου διατηρούν αποικία, σημείωσε το Ίδρυμα της Νότιας Αφρικής για την διατήρηση των παράκτιων πτηνών (SANCCOB). Οι ειδικοί έκαναν και άλλες εξετάσεις για να αποκλείσουν την πιθανότητα να πέθαναν οι πιγκουίνοι από ασθένειες ή κάποια τοξική ουσία.

«Κατόπιν εξετάσεων, βρήκαμε τσιμπήματα μελισσών γύρω από τα μάτια τους», είπε ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς, κτηνίατρος του ιδρύματος «Πρόκειται για πολύ σπάνιο περιστατικό. Δεν περιμένουμε να συμβαίνει συχνά, ήταν σύμπτωση», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι στην παραλία υπήρχαν επίσης πολλές νεκρές μέλισσες.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι εθνικό πάρκο και οι μέλισσες αποτελούν επίσης μέρος του οικοσυστήματος. «Οι πιγκουίνοι δεν πρέπει να πεθαίνουν έτσι… Ήδη απειλούνται με εξαφάνιση. Είναι προστατευόμενο είδος», είπε ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς, εξηγώντας ότι τσιμπήθηκαν μέχρι θανάτου από τις μέλισσες.

Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι, που κατοικούν σε ακτές και νησιά της Νότιας Αφρικής, είναι στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN), αντιμετωπίζοντας τεράστιο κίνδυνο εξαφάνισης. Το 2019 καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο μόλις 13.000 ζευγάρια, κυρίως στη Νότια Αφρική και τη γειτονική Ναμίμπια.

Πηγή: Lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει