Summit One Vanderbilt: Θέα για… γερά νεύρα σε παρατηρητήριο που θα ανοίξει σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

H πιο συναρπαστική θέα της Νέας Υόρκης μέσω μιας αξέχαστης τριπλής εμπειρίας – Όταν ο ίλιγγος συναντά… την τέχνη

Γιατί να συμβιβαστεί κάποιος με μία μόνο ατραξιόν παρατήρησης από ψηλά, όταν μπορεί να απολαύσει τρεις μαζεμένες στο ίδιο κτίριο; Αυτό φαίνεται πως ήταν το σκεπτικό πίσω από το Summit One Vanderbilt, που πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στον διάσημο ουρανοξύστη One Vanderbilt στο Μανχάταν περίπου σε έναν μήνα από σήμερα.

Σύμφωνα με το CNN, το αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως η πιο «καθηλωτική εμπειρία παρατήρησης από ψηλά» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει έναν γυάλινο ανελκυστήρα που θα ανεβάζει τον επισκέπτη σε ύψος άνω των 365 μέτρων, διαφανή γυαλινα κουτιά και μια αίθουσα καλυμμένη πλήρως από καθρέφτες. Η τελευταία αποτελεί τμήμα μιας πρόσφατα ανακοινωθείσας «καλλιτεχνικής εγκατάστασης» ονόματι «Air», σχεδιασμένης από τον Kenzo Digital, η οποία περιγράφεται ως μια καθοδηγούμενη εμπειρία τέχνης και ιστορία «αντανάκλασης και περισυλλογής».

«Ο ενθουσιασμός που υπάρχει γύρω από το πρότζεκτ Summit One Vanderbilt μας έχει συγκλονίσει», δήλωσε ο Μαρκ Χόλιντεϊ, CEO της SL Green, της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων στην οποία ανήκει ο ουρανοξύστης. Όπως εξήγησε, η εταιρεία πλέον μπορεί να δώσει μια γεύση «της πολυεπίπεδης καλλιτεχνικής εμπειρίας πολλαπλών δωματίων» που ονομάζεται «Air», ώστε να γίνει ξεκάθαρο πόσο πολύ θα διαφέρει αυτή η ατραξιόν από άλλες πλατφόρμες παρατήρησης ανά τον κόσμο.

SUMMIT One Vanderbilt Opening Oct 21, 2021 in NYC

Οι επισκέπτες του Summit One Vanderbilt θα μπορούν επίσης να μπουν στο γυάλινο ασανσέρ «Ascent» που βρίσκεται εκτός του κτιρίου και προσφέρει απίστευτη θέα, ή να βιώσουν την εμπειρία «Levitation» που περιλαμβάνει γυάλινα κουτιά που «προεξέχουν» από το κτίριο, στα οποία νιώθει κάποιος ότι… αιωρείται στα 324 μέτρα.

Inside Summit at One Vanderbilt

Και τα τρία προαναφερόμενα αξιοθέατα εντάσσονται στον τεράστιο χώρο 6039 τετραγωνικών μέτρων εντός του ουρανοξύστη που περιλαμβάνει την πλατφόρμα παρατήρησης αλλά και άλλες επιλογές ψυχαγωγίας.

Με ύψος 427 μέτρα, ο ουρανοξύστης One Vanderbilt είναι το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη. Το πιο ψηλό είναι φυσικά το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1, του οποίου η κεραία αγγίζει τα 541 μέτρα.

van_2
van_3
Μπορεί επίσης να σας αρέσει