Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου η προσεχής Σύνοδος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την προσεχή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP27) στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπως ανακοινώθηκε στη Γλασκώβη.

Στη σύνοδο κορυφής η Αιγύπτια Υπουργός Περιβάλλοντος Γιασμίν Φουάντ εξέφρασε την εκτίμησή της προς όλες τις αντιπροσωπείες, ιδιαίτερα τις αντιπροσωπείες των αφρικανικών χωρών, για την υποστήριξή τους προς στην Αίγυπτο.

Η Υπουργός πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει τα σημαντικά αποτελέσματα της φετινής Συνόδου και θα καταβάλει προσπάθειες για να καλυφθεί από πλήρη επιτυχία και η Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η κ. Φουάντ κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των χωρών να συναντηθούν τον επόμενο χρόνο στην Αίγυπτο για να εργαστούν για την επίτευξη δίκαιων και ισορροπημένων αποτελεσμάτων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες και τις αφρικανικές χώρες να αντιμετωπίσουν γρήγορα και να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι κάλεσε τις ανεπτυγμένες χώρες να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε επίσης ότι θα επιδιώξει να ενισχύσει τη διεθνή δράση για το κλίμα για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού κατά τη διάρκεια της προεδρίας της χώρας στο COP27, επιβεβαιώνοντας ότι οι δράσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινότητας.

(ΚΥΠΕ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει