Πλαστικές συσκευασίες από φύκια – «Ασφαλείς, κομποστοποιήσιμες, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα»

Μια startup με έδρα το Bay Area στο Σαν Φραντσίσκο δημιούργησε ένα νέο τύπο πλαστικού φτιαγμένου από φύκια.

Κόντρα στο συμβατικό πλαστικό η δημιουργία του οποίου βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, το νέο αυτό υλικό είναι φτιαγμένο από φύκια. Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα συστατικά του «αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των συσκευασιών, δίνοντας λύση για την αντικατάσταση των επιβλαβών για το περιβάλλον πλαστικών με βάση το πετρέλαιο.
Το θαλάσσιο φυτό συλλέγεται σε συνεργασία με κοινότητες σε όλο τον κόσμο που πλήττονται σοβαρότερα από την υπεραλιεία και άλλες οικολογικές καταστροφές.

«Η καλλιέργεια φυκιών δεν είναι ακριβή, δεν απαιτεί φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και χρειάζεται ελάχιστο εξοπλισμό» αναφέρει η Sway.

«Πέρασα περίπου 10 χρόνια ως σχεδιάστρια συστημάτων συσκευασίας, οπότε ήμουν συχνά η υπεύθυνη για τα πλαστικά των εταιρειών. Αυτό ήταν εντελώς κόντρα στην ταυτότητά μου ως περιβαλλοντολόγου και φυσιογνώστριας» λέει η Τζούλια Μαρς, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Sway.

Το πλαστικό φυκιού είναι κομποστοποιήσιμο στο σπίτι και σχεδιασμένο με γνώμονα την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δε, σε σχεδόν όσα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το πλαστικό – αν και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως προτεραιότητα το τομέα της συσκευασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει