Τα σκουπίδια είναι στο χέρι μας, κρατήστε το νησί μας καθαρό!

Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στους 3,845 εθελοντές, όπου μέσα σε χρονικό διάστημα 9 μηνών κατάφεραν να μαζέψουν 1.483.579 λίτρα σκουπιδιών που αντιστοιχούν με 15,000 σακούλες, στις 472 δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν και στηρίχθηκαν από τον εθελοντικό οργανισμό του “Save your Hood Cyprus” με την έμπρακτη υποστήριξη της Parimatch!

Ενέργειες που περιλαμβάνουν διάφορα μέρη του νησιού, έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή του κόσμου!

Η εκστρατεία καθαρισμού το μήνα Νοέμβριο ξεκίνησε από πάρκα σε γειτονιές όπου παρατηρήθηκε η ανεξέλεγκτη ύπαρξη σκουπιδιών σε σημεία όπου τα παιδιά παίζουν. Σημαντική η παράκληση από συγκεκριμένη εθελόντρια, να κρατάει ο κόσμος καθαρά τα πάρκα όπου περνάνε το χρόνο τους μικρά παιδιά και να δείξουν σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι ενέργειες συνέχισαν στο δάσος του Λυθροδόντα όπου 7 εθελοντές του “Save your Hood” μάζεψαν ένα μεγάλο αριθμό από σκουπίδια και μπάζα, που αποτελούνταν από ψυγεία, τηλεοράσεις, τροχούς, βαρέλια, λάστιχα, καρέκλες, κομμάτια από γυαλί και άλλα πολλά!

Κοντά στη Ψαροταβέρνα “Γλάρος” στη Λεμεσό, συλλέχθηκαν 40 σακούλια με σκουπίδια και πεταμένες ηλεκτρικές συσκευές.

Ενέργεια καθαριότητας πραγματοποιήθηκε και στο Πάρκο Φοινικαριών όπου πολλές ακόμη σακούλες σκουπιδιών μαζεύτηκαν και εκεί. Πιο κάτω θα διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο που ανάρτησε ένας από τους εθελοντές αυτής της δράσης.

“Πανταχού παρόντες 📍

Παραλίες, βουνά, λίμνες, μονοπάτια της φύσης, εκδρομικούς χώρους, δάση, γειτονιές. Όλο και σε κάποιο από αυτά θα μας βρείτε. Εκεί, να μαζεύουμε τον “πολιτισμό” που πετάνε οι συμπολίτες μας. Εκεί μέχρι να αλλάξουμε μυαλά, μέχρι να αλλάξουμε προς το καλύτερο ✌🏻

Όλα μα όλα ξεκινάνε από τη νοοτροπία μας, τη μόρφωση μας και τον χαρακτήρα μας 👈🏻

Αν θες κάτι να αλλάξει, αν θες ο διπλανός σου να αλλάξει προς το καλύτερο, πρέπει πρώτα εσύ να αλλάξεις προς το καλύτερο και να δώσεις το παράδειγμα προς μίμηση!

Αγαπάτε τη φύση!! Αυτή σας κρατάει στη ζωή και αυτή θα σας υποδεχτεί στο τέλος! Σεβασμός‼️”

Πολλές παρόμοιες δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον από τα μέλη του Save Your Hood Κύπρου γι’ αυτό μείνε συντονισμένος σε Facebook και Instagram για να λάβεις μέρος, αν το επιθυμείς, και να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου για μια πιο καθαρή Κύπρο, πάντα με την υποστήριξη της Parimatch.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει