Φλόριντα: Θα ταΐσουν με μαρούλια τις «θαλάσσιες αγελάδες» που πεθαίνουν από την πείνα

Επιχείρηση σίτισης και διάσωσης στήνουν αξιωματούχοι άγριας ζωής της Φλόριντα εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου θνησιμότητας των manatees, γνωστών ως «θαλάσσιων αγελάδων».

Τον χειμώνα, το υδρόβιο αυτό ζώο επιστρέφει για να βρει τροφή σε ζεστά νερά, όπου υπάρχουν θαλάσσια χόρτα. Ωστόσο, τα μολυσμένα νερά καταστρέφουν και εξαφανίζουν την τροφή τους. Η άνθιση φυκιών και οι θάνατοι manatees έχουν αυξηθεί κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Φλόριντα, οδηγώντας σε θνησιμότητα ρεκόρ.

«Είναι κρίσιμο να βοηθήσουμε βραχυπρόθεσμα τις θαλάσσιες αγελάδες με ενέργειες που είναι συμβατές με τη μακροπρόθεσμη ευημερία και την ανθεκτικότητά τους», λέει η Shannon Estenoz αξιωματούχους αρμόδια για την Άγρια Ζωή.

Πολλά από αυτά τα πλάσματα δείχνουν έντονα σημάδια ασιτίας, με τα πλευρά τους να προεξέχουν, ειδικά στην περιοχή της ανατολικής ακτής της Φλόριντα. Εκατοντάδες πτώματα έπρεπε να απομακρυνθούν σε νησιά, όπου έχουν αφεθεί να σαπίσουν, σύμφωνα με την Palm Beach Post.

«Πεθαίνουν από την πείνα και το βλέπω», δήλωσε στον στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό CBS12 στο Παλμ Μπιτς, ο Paul Fafeita, πρόεδρος του Clean Water Coalition of Indian River County. «Είμαι εκεί έξω όλη την ώρα, το παρακολουθώ. Είναι απογοητευτικό». Ως αποτέλεσμα, οι αξιωματούχοι της Φλόριντα και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την άγρια ζωή δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν να ταΐζουν με μαρούλια τις θαλάσσιες αγελάδες.

Τα πρώτα στοιχεία από το αρμόδιο τμήμα της πολιτείας δείχνει ότι έχουν πεθάνει περισσότερες από 1.000 manatees, που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Σύμφωνα με τον οργανισμό Save the Manatee, η πιο πρόσφατη εναέρια έρευνα για τους πληθυσμούς στη Φλόριντα εντόπισε μόνο περίπου 5.700 ζώα. Και την τελευταία πενταετία πέθαιναν κατά μέσο όρο 500
Με πληροφορίες Guardian

Μπορεί επίσης να σας αρέσει