Ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον: Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση κοινών στόχων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σκοπός του Μνημονίου είναι να εγκαθιδρύσει ένα πλαίσιο συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός προγράμματος κοινών δραστηριοτήτων. Οι τομείς στους οποίους θα ενισχυθεί η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνουν την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, τη διοργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων, τη συνεργασία με τα Σώματα Εθελοντών, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε σχέση με περιβαλλοντικά θέματα αλλά και την υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται των ευρύτερων αρμοδιοτήτων του ΥΓΑΑΠ.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, και του Προέδρου του ΠΣΣΕ, κ. Ηλία Δημητρίου.  Κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Κώστας Καδής εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για το έργο που επιτελεί το ΠΣΣΕ, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Το Μνημόνιο που υπογράψαμε σήμερα, θα αποτελέσει μια στερεή βάση πάνω στην οποία θα αναπτύξουμε και θα ενδυναμώσουμε περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας με το ΠΣΣΕ. Να θυμίσω ότι ήδη συνεργαζόμαστε με το Συμβούλιο σε μια σειρά από δράσεις, με πιο πρόσφατη την παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας «Δες το Καθαρά». Το Υπουργείο μας αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που διαχρονικά προσφέρει ο ΠΣΣΕ στην κοινωνία μας και στέκεται δίπλα του, ως στενός συνεργάτης, ώστε μέσα από κοινές δράσεις να συμβάλλουμε στο εθελοντικό του έργο προς όφελος της κοινωνίας μας. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά, που σήμερα ενισχύουμε, μέσα από ένα συγκεκριμένο και σαφές πλαίσιο, τη συνεργασία μας με τον ΠΣΣΕ, ώστε μαζί να αναλάβουμε περισσότερες και πιο στοχευμένες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε τομείς ενδιαφέροντος του Υπουργείου μας, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία και ευημερία των ζώων.

Συγχαίρω το ΠΣΣΕ και το δίκτυο των εθελοντών που συντονίζει παγκύπρια, για την ακούραστη προσφορά των υπηρεσιών τους προς τον συνάνθρωπο. Η αξία και η σημασία του εθελοντισμού καθίστανται στις μέρες μας ακόμα πιο σημαντική για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας που βιώνουν δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Ως ένδειξη της εκτίμησής μας προς το έργο σας, στηρίζουμε και φέτος την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια Οικογένεια τα Χριστούγεννα», ώστε κάποιοι συνάνθρωποί μας να μην στερηθούν τη χαρά των εορτών. Με χαρά σας παραδίδω το ποσό των 1500 ευρώ, το οποίο συγκεντρώθηκε από τις συνεισφορές των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου μας και συμπληρώθηκε από το ποσό που προοριζόταν για την αγορά δώρων προς ξένους αξιωματούχους, το οποίο αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε και φέτος στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια Οικογένεια τα Χριστούγεννα».  Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας, στο οποίο πλέον θα έχετε στο πλευρό σας, ως στενό συνεργάτη, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος», συμπλήρωσε ο κ. Καδής.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα». «Ο εν λόγω θεσμός λειτουργεί εδώ και οχτώ χρόνια γιατί ακριβώς υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Δημητρίου. Σε ό,τι αφορά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο κ. Δημητρίου σημείωσε τα εξής: «Το Μνημόνιο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα και επικύρωση των υφιστάμενων συνεργειών μεταξύ του ΠΣΣΕ και του Υπουργείου σας, της ήδη αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει αλλά και δέσμευση για υλοποίηση περισσότερων δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει