Νέα πεζοδρόμια από ψυχρά υλικά κατά της «θερμικής νησίδας» στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο αποκατάστασης, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, είναι σε εξέλιξη και μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί 410 σύγχρονα πεζοδρόμια.

Ενεργειακή αναβάθμιση απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες

Κάθε νέο πεζοδρόμιο κατασκευάζεται από ψυχρά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον (μάρμαρο, τσιμεντόπλακες, σκυρόδεμα με ψηφίδες στην επιφάνειά τους), «συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με τα σύγχρονα αυτά υλικά ελέγχεται το φαινόμενο της λεγόμενης «αστικής θερμικής νησίδας» και δεν επιβαρύνεται η περιοχή παρέμβασης από τις υψηλές θερμοκρασίες που συγκρατούνται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στα κτίρια της πόλης.»

«Η Αθήνα, μέρα με τη μέρα, αποκτά τα πεζοδρόμια που αξίζουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη (…) που σέβεται με πράξεις το περιβάλλον δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πού εκτελούνται έργα

Αυτή την περίοδο, ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς Πλαταιών και πλατείας Αγίας Μαρκέλλας . Νέα πεζοδρόμια μπορεί να συναντήσει κανείς σε οδούς όπως οι Σίνα, Βησσαρίωνος και Φαβιέρου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει