Συνάντηση Υπουργών Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κύπρου για την Κλιματική Αλλαγή

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνει, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, διαδικτυακή συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος της συνάντησης είναι η διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και παράλληλα η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής των ηγετών των χωρών της περιοχής για την επικύρωση του Σχεδίου Δράσης, το ερχόμενο Φθινόπωρο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγήθηκαν δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, που διοργανώθηκαν στην Κύπρο. Στα συνέδρια αυτά παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της δουλειάς πέραν των 220 διακεκριμένων επιστημόνων από την περιοχή, αλλά και από όλο τον κόσμο.

«Με την κατάθεση των αποτελεσμάτων και των εισηγήσεων των επιστημόνων ως προς τη διαχείριση ζητημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή στην περιοχή μας, ολοκληρώθηκε στην ουσία το επιστημονικό μέρος της σημαντικής αυτής Πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας» λέει το Υπουργείο Γεωργίας ενώ ακολουθεί η τελική διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης και η επικύρωση του από τους ηγέτες των συμμετεχόντων κρατών.

(ΚΥΠΕ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει