Το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δικαιούχος του έργου InterRecycle

Το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNRF) συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δικαιούχους του έργου InterRecycle – «Ρομποτικό Σύστημα Ταχείας Διαλογής για την Ενίσχυση των Διαπεριφερειακών Δραστηριοτήτων Ανακύκλωσης Ελλάδας και Κύπρου».

Αντικείμενο του έργου InterRecycle αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός ρομποτικού συστήματος που θα βελτιώσει τη διαδικασία διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, κάνοντάς την περισσότερο αποδοτική και βιώσιμη. Συμπληρωματικά, θα μελετηθεί η κοινωνική ανταποδοτικότητα του έργου, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θετικές επιδράσεις που προκύπτουν από την υλοποίηση του InterRecycle για το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, προβλέπεται η διοργάνωση πολλαπλών δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση γύρω από το έργο και τα αποτελέσματα αυτού αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η Πρώτη Συνάντηση Ολομέλειας του έργου InterRecycle, έλαβε μέρος στις 11 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, αρχικά με επίσκεψη στο χώρο βιομηχανικής έρευνας του Ενιαίου Συνδεσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και στη συνέχεια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με τη συμμετοχή όλων των φορέων που συνεισφέρουν στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Η υλοποίηση θα διαρκέσει 24 μήνες, ενώ οι δικαιούχοι του έργου, εκτός από το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και η Green Dot Public Co Ltd (GreenDot).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφθείτε τη σελίδα http://interrecycle.eu/.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει