Ένα αυτόνομο capsule ξενοδοχείο κάτω από τον ανοικτό ουρανό, στην έρημο Γκοράφε της Ισπανίας

Ένα 100% αύταρκες capsule ξενοδοχείο στέκεται στην έρημο Γκοράφε της Ισπανίας.

Το DistrictHive μπορεί να μετακινηθεί, αν χρειαστεί, και πρόκειται για την πρώτη από πολλές μονάδες που θα τοποθετηθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να σχηματίσουν μια «αποικία από podtels (από τους όρους “pod” και “hotel”)».

Το podtel περιλαμβάνει ένα ελεγχόμενο με τεχνητή νοημοσύνη δωμάτιο για τέσσερα άτομα, το οποίο ρυθμίζεται πλήρως μέσω εφαρμογής. Το σχέδιο του 35 τετραγωνικών μέτρων κτίσματος έγινε από το γραφείο Moho Arquitectos και περιλαμβάνει λουτρό, κουζίνα/σαλόνι/τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, πολυχρηστικά αρθρωτά ντουλάπια, ράφια και ένα μικρό απαραίτητο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο τεχνικός εξοπλισμός. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει ανοιχτή βεράντα για να απολαμβάνει κανείς τη θέα του έναστρου ουρανού.

«Μια ευέλικτη δομή που εστιάζει στο ντιζάιν, το podtel είναι πλήρως βιομηχανοποιημένη κατασκευή που προσφέρεται ολοκληρωμένη, μεταφερμένη επί τόπου και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες ώρες» εξηγούν από το Moho Arquitectos.

«Δεν ακουμπά στο έδαφος, δεν έχει θεμέλια και δεν έχει ανάγκη κανενός είδους κανάλι, σωληνώσεις ή υποδομή υγιεινής. Το σύστημα στήριξης που εξελίξαμε έχει έξι πόδια τα οποία, όπως ένα διαστημόπλοιο που μόλις προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη, ακουμπούν στο χώμα».

 

Ο τουρισμός του μέλλοντος στοιχηματίζει πολλά σε αυτοματοποίηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης και χρήση νέων τεχνολογιών. Στο DistrictHive, μια εφαρμογή στο κινητό επιτρέπει τον έλεγχο όλων των συσκευών και δίνει πληροφορίες για τα επίπεδα της ενέργειας, την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, τη θερμοκρασία, την ποιότητα του νερού και την παραγωγή του. Επιπλέον επιτρέπει μεταξύ άλλων τον έλεγχο της πόρτας, των οσμών στο εσωτερικό, του φωτισμού, του ήχου, της τηλεόρασης, της θερμοκρασίας, καθώς και την αγορά κατόπιν παραγγελίας φαγητού και ποτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει