O 2oς Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας από τη Lidl Κύπρου βράβευσε τη βιώσιμη δημιουργικότητα

 Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, η Ακαδημία Alfa Culinary & Beverage 

Με μεγάλη ανταπόκριση και θέρμη, ολοκληρώθηκε και φέτος, ο 2ος Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας της Lidl Κύπρου που έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου, στη Lidl Food Academy, στην καρδιά της Λευκωσίας. Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Γεωργίας καθώς και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Ακολούθησε την επόμενη ημέρα, η τελετή απονομής του διαγωνισμού, στην οποία  παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι των κολλεγίων/σχολών, οι διαγωνιζόμενοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς και φίλοι και συνεργάτες της Lidl Κύπρου, οι οποίοι απόλαυσαν νόστιμες, βιώσιμες γαστρονομικές δημιουργίες. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση των νικητών.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα κολλέγια / σχολές Alpha Culinary & Beverage, American College και  Intercollege. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν το πιο γευστικό αλλά και βιώσιμο μενού τριών πιάτων.

Μεγάλος νικητής, αναδείχθηκε η Ακαδημία Alfa Culinary & Beverage. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Χρίστος Σάνγκα, Μάριος Παπαπροδρόμου, και Βαλεντίνα Γαλαντάρη με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Κωνσταντίνο Αυξέντη που με μεγάλη περηφάνεια δέχτηκαν τα μετάλλιά τους.

Η νικήτρια ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού τριών πιάτων, απόλυτα σύμφωνο με τα κριτήρια της βιώσιμης γαστρονομίας. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια που αξιολογήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η εποχικότητα και εντοπιότητα των πρώτων υλών, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και νερού για την παρασκευή τους, τα μεγέθη των μερίδων, η χρήση βιώσιμων προϊόντων και η ανακυκλωσιμότητα των συσκευασιών.

Την απονομή στους νικητές έκανε ο κύριος Γιάννης Επαμεινώνδας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl Κύπρου και ο κύριος Σωκράτης Σωκράτους εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Με τη σειρά της, η Υπεύθυνη Εξωτερικής Επικοινωνίας της Lidl Κύπρου Φωτεινή Παλληκαρίδου ανέφερε, «Έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τη Βιώσιμη Γαστρονομία, καθώς οι επιλογές μας επηρεάζουν την υγεία μας, το περιβάλλον και την επάρκεια τροφής στο μέλλον. Ας αρχίσουμε λοιπόν, να σκεπτόμαστε με γνώμονα τον πλανήτη και τον άνθρωπο του αύριο. Για ένα καλύτερο αύριο».

Εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο κ. Σωκράτης Σωκράτους, Λειτουργός Γεωργίας Α΄ συνεχάρη την Lidl Κύπρου για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Γαστρονομίας για 2η συνεχόμενη χρονιά «αυτές οι εκδηλώσεις είναι που ευαισθητοποιούν το κοινό ως προς την ανάγκη για ορθολογιστική διαχείριση των φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τροφίμων που καταναλώνουμε. Από πλευράς του Υπουργείου Γεωργίας, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δαπανώνται στην Κύπρο πέραν των €120εκ ετησίως, υπό τη μορφή παροχής κινήτρων στους γεωργούς μας για την άσκηση των γεωργικών τους δραστηριοτήτων μέσω αειφόρων μεθόδων παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς μας πόρους. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, μέσω απλών καθημερινών δράσεων όπως είναι για παράδειγμα, η επιλογή ντόπιων εποχικών προϊόντων στις ποσότητες που πραγματικά χρειαζόμαστε, μπορεί να εντάξει τη βιώσιμη γαστρονομία στον τρόπο ζωής μας, συνεισφέροντας στη διαφύλαξη των φυσικών μας πόρων και για τις επόμενες γενεές.»

Στη συνέχεια, τον χαιρετισμό απεύθυνε η Δρ. Χριστιάνα Φιλίππου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε, «Συγχαίρω για άλλη μία φορά την πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου και της Lidl Food Academy να καθιερώσουν τον διαγωνισμό αυτό, ο οποίος είμαι σίγουρη ότι θα καταστεί θεσμός και ότι θα συμβάλει στην υιοθέτηση καλών πρακτικών από όλους μας -επαγγελματίες και απλά νοικοκυριά- ώστε οι συνήθειες διατροφής να γίνουν πιο υγιεινές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Εύχομαι οι νικητές να αγωνιστούν για να εδραιώσουν τις συνήθειες αυτές και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα δουλέψουν για τον σκοπό αυτό.»

Ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία τον 2ο Διαγωνισμό Βιώσιμης Γαστρονομίας, η Lidl Κύπρου, μέσα από το επιχειρηματικό της μοντέλο αλλά και με πλήθος ενεργειών της, συνεχίζει να βαδίζει σταθερά στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, ευαισθητοποιώντας εμάς και τους νέους μας, πάνω σε σπουδαία περιβαλλοντικά θέματα που προωθούν τη μεγάλη ανάγκη μείωσης της σπατάλης φαγητού, την υπεύθυνη επιλογή προϊόντων αλλά και γενικότερα, την υπεύθυνη στάση όλων μας απέναντι στο περιβάλλον.

Δείτε το video του διαγωνισμού και της τελετής βράβευσης εδώ

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου:

corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy                     

instagram.com/lidl_cyprus  

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus

Μπορεί επίσης να σας αρέσει