Κορνουάλη: «Σας παρακαλούμε, μην πατάτε τις παπαρούνες για μια selfie»

Οι παπαρούνες που φυτρώνουν σε μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία κινδυνεύουν να καταπατηθούν από ανθρώπους που αναζητούν την τέλεια selfie για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί η οργάνωση National Trust για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς στη Βρετανία.

Στα χωράφια μεταξύ του Holywell Bay και της παραλίας Crantock στην ακτή της βόρειας Κορνουάλης κυριαρχεί μια πανδαισία κόκκινων παπαρούνων στις αρχές του καλοκαιριού. Και ο κόσμος συρρέει στην περιοχή για να βγάλει selfies, παρατηρεί το National Trust, κάνοντας έκκληση στους Βρετανούς να μην βγαίνουν από τα μονοπάτια, όταν επισκέπτονται την περιοχή.

«Εκτιμούμε ότι μπορεί να έχετε την επιθυμία να εξερευνήσετε, να φωτογραφίσετε και να βγάλετε selfies ανάμεσα στις παπαρούνες που είναι το πραγματικό θέαμα.»
«Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα, πιο ευαίσθητα και σπάνια λουλούδια εκεί, οπότε για να μην καταστραφούν τα λουλούδια για τα επόμενα χρόνια, ζητάμε από τους επισκέπτες να παραμείνουν στα διάφορα μονοπάτια που διασχίζουν το ακρωτήρι και να θυμούνται ότι τα λουλούδια δεν φυτρώνουν εκεί που πατάνε τα πόδια».

Η περιοχή κοντά στο Newquay είναι φυσικό καταφύγιο και μία από τις μοναδικές περιοχές στη Βρετανία που δεν καλλιεργείται για εμπορικούς σκοπούς.

Το Trust σημείωσε ότι η προστατευόμενη περιοχή χρησιμεύει ως «πραγματική υπενθύμιση των παραδοσιακών, μη εντατικών μεθόδων καλλιέργειας του παρελθόντος, οι οποίες γίνονταν σε αρμονία με τη φύση».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι το τμήμα της ακτογραμμής ήταν ένα «πολυπόθητο» καταφύγιο για μερικά από τα πιο απειλούμενα άγρια λουλούδια της χώρας και ελπίζει πως θα διατηρηθεί αυτό το αίσθημα της έκπληξης που προκαλεί στους επισκέπτες.

Με πληροφορίες από BBC

Μπορεί επίσης να σας αρέσει