Κι όμως, είναι εύκολο να βάλουμε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά μας (video)

Στις μέρες μας, η προστασία του πλανήτη, η οικολογική συνείδηση και οι eco-friendly συνήθειες είναι έννοιες που έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους στην καθημερινότητά μας.

Είναι αλήθεια πως η βιωσιμότητα λίγα χρόνια πριν έμοιαζε σαν κάτι παράκαιρο και μακρινό, όμως σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αναπτύξουμε οικολογική συνείδηση και eco-friendly συνήθειες που δεν αλλάζουν ιδιαίτερα την καθημερινότητά μας, έχουν όμως θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι πρακτικές που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε θέμα επιλογής, αλλά μία συνειδητή απόφαση, που αποτελεί «μονόδρομο», ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Άλλωστε, η οικολογία, είναι μία στάση ζωής που έχει αντίκτυπο στο μέλλον και όχι στο παρόν, και αυτός είναι και ο λόγος που την καθιστά τόσο αναγκαία σήμερα, που βλέπουμε τον πλανήτη μας να είναι σε μια κρίσιμη καμπή.

Πόσο πράσινη είναι όμως η ζωή μας και ποιες αλλαγές μπορούμε να εφαρμόσουμε, οι οποίες θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση;

Έχοντας αυτό υπ’ όψιν, στα πλαίσια των οικολογικών της ενεργειών, η Lidl Κύπρου εμπνεύστηκε τα Lidl Eco Hacks, μια σειρά από επεισόδια με native τοπικό περιεχόμενο από ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο με καθημερινά, εύκολα life hacks που θα αποτυπωθούν σε μια σειρά από μικρά social media βίντεο.

 

Ποιοι είναι όμως οι νεαροί ακτιβιστές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τα Lidl Eco Hacks σε αυτή τη νέα οικολογική ενέργεια της Lidl Κύπρου;

Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου, sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future, στα δύο βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό λίπασμα στο σπίτι, αλλά και πώς να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας μας!

Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή προσπαθεί να μην πετάει τίποτα από την κουζίνα της, αλλά βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι νέο! Στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει ιδέες για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε!

Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός και πρέσβειρα του οργανισμού UNRF Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει εύκολες συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη του νερού στο σπίτι!

Η Χαρά Οδυσσέως, διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές, στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας για να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα προτού χαλάσουν, μειώνοντας έτσι την σπατάλη φαγητού!

H Zωή Φιλίππου, fashion & textile designer και δημιουργός του brand Cherry & Mint, στο δικό της #LidlEcoHacks επεισόδιο μας βάζει στο νόημα της φιλοσοφίας του upcycling και μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη, φιλόζωη και γνωστή σκυλομαμά, γνωρίζει πως το πλαστικό είναι ίσως το πιο ρυπογόνο υλικό στον πλανήτη, έτσι στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει εναλλακτικές λύσεις για το πώς να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

Τα παιδιά της makeART, εκτός από το να φτιάχνουν εντυπωσιακές δημιουργίες, έχουν και περιβαλλοντική συνείδηση και είναι υπέρμαχοι της φιλοσοφίας του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντας τα σε κάτι άλλο ή δίνοντας τους νέες χρήσεις. Στο δικό τους επεισόδιο, θα μας δείξουν πώς να δώσουμε νέα χρήση σε κάτι φαινομενικά άχρηστο!

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας περιβαλλοντικής δράσης της Lidl Κύπρου και καταπιάνεται με θέματα όπως το zero waste, η επανάχρηση ή η μεταμόρφωση παλιών υλικών (reusable items & upcycling), την εξοικονόμηση νερού και άλλων ενεργειών με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Για όσους αποφασίσουν να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, αρκεί απλώς να ανακαλύψουν εκείνες τις μικρές, πράσινες αλλαγές που ταιριάζουν στον δικό τους τρόπο ζωής και μπορούν εύκολα να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Δες όλα τα επεισόδια #LidlEcoHacks στα social media της Lidl Κύπρου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει