Δύο θαλάσσια λιοντάρια προκάλεσαν αναστάτωση και πανικό σε παραλία του Σαν Ντιέγκο – Δείτε βίντεο

Τα θαλάσσια θηλαστικά άρχισαν να τρέχουν πίσω από ανθρώπους – Οι ναυαγοσώστες της παραλίας βοήθησαν ώστε και τα δύο να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τη θάλασσα

Δύο θαλάσσια λιοντάρια προκάλεσαν αναστάτωση και πανικό όταν βγήκαν σε παραλία στην περιοχή Λα Τζόλα του Σαν Ντιέγκο και άρχισαν  να τρέχουν πίσω  από ανθρώπους.

Οι ναυαγοσώστες της παραλίας βρίσκονταν σε ετοιμότητα μέσα στο νερό, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα τραυματιστεί και ότι τα θαλάσσια λιοντάρια θα βρουν εύκολα τον δρόμο προς τη θάλασσα. 
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θαλάσσια λιοντάρια υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων κάτι που αναγκάζει τις θηλάζουσες μητέρες να ψάχνουν στη θάλασσα για φαγητό, αφήνοντας τα μικρά τους να φροντίσουν μονά τους τον εαυτό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αναστάτωση στην τροφική αλυσίδα γύρω από τις κύριες αποικίες των θαλάσσιων θηλαστικών πιστεύεται ότι προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, που με τη σειρά της προκαλείται από ασυνήθιστα ασθενείς ανέμους κατά μήκος της δυτικής ακτής.
Πηγή: protothema.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει