Κοντά στο περιβάλλον και στα παιδιά με τα Οικολογικά Σχολεία

Παιχνίδια με θέμα «Θάλασσα» και «Βιοποικιλότητα» στο Metropolis Mall στη Λάρνακα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα θέματα Βιοποικιλότητα, Νερό, Ενέργεια, Απορρίμματα και Θάλασσα στα πλαίσια του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» στο Metropolis Mall στη Λάρνακα με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» και των 17 Στόχων των ΗΕ (SDGs) και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Βασικοί συντελεστές της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά που έπαιξαν επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα «Θάλασσα» και «Βιοποικιλότητα» αντίστοιχα, έφτιαξαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγράφισαν.

Το ενδιαφέρον που επέδειξαν τα παιδιά  ήταν μεγάλο και η εμπλοκή τους μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες και μέσα από παιχνίδι συμβάλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση τους απέναντι στο  περιβάλλον. Το Διεθνές Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» λειτουργεί στη Κύπρο με Εθνικό Χειριστή τη CYMEPA, με τη στήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και με χορηγό την Ελληνική Τράπεζα.

Η Ελληνική Τράπεζα δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα και επενδύει συνεχώς σε ενέργειες και δράσεις, αναγνωρίζοντας την αλληλεπίδραση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον.

Κατά την εκδήλωση τα παιδιά απασχολήθηκαν με παιχνίδια, κατασκευές και ζωγραφιές αφιερωμένα όλα στα θέματα της ημέρας από παιδαγωγούς, ενώ προσφέρθηκε χρήσιμο υλικό, πληροφορίες και δωράκια στα παιδιά αλλά και σε ενήλικες που επισκέπτονταν τους σταθμούς και που αφορούσαν την ασφάλεια και την εξοικονόμηση Ενέργεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει