Τίγρης της Σιβηρίας κατακρεούργησε μεγάλη αρκούδα σε φυσικό πάρκο

Στο έδαφος της ουδέτερης ζώνης του καταφυγίου Bolshekhekhtsirsky στην επικράτεια Khabarovsk, βρέθηκε ένα κατακρεουργημένο πτώμα αρκούδας. Όπως όλα δείχνουν, μία τίγρης Amur ή τίγρης Σιβηρίας σκότωσε το άγριο ζώο, αναφέρει το RIA Novosti.

Η Τίγρη της Σιβηρίας, γνωστή και ως Τίγρη του Αμούρ απαντάται στην Άπω Ανατολή της Σιβηρίας, κυρίως στην Οροσειρά Σιχοτέ-Αλίν. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με την κοινή διεύθυνση κρατικών φυσικών καταφυγίων και εθνικών πάρκων της περιοχής Priamurye, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη νότια περιοχή του καταφυγίου, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν τα απομεινάρια από μια συμπλοκή μεταξύ δύο ζώων.

Σημειώνεται ότι η νεκρή αρκούδα ήταν εντυπωσιακού μεγέθους. Πιθανώς, μια αρσενική τίγρη Amur ονόματι Odyr τη σκότωσε. Ωστόσο, η ίδια η τίγρης, όπως φαίνεται, δεν τραυματίστηκε.

«Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί λόγω της έλλειψης αιματηρών λεκέδων στη θέση που ξεκουράστηκε (σ.σ μετά τη μάχη), και που βρήκαμε δίπλα στο μισοφαγωμένο κουφάρι μιας αρκούδας», σημείωσε ο ειδικός.

Μέσα στο καλοκαίρι, τίγρεις Amur επανειλημμένα επιτέθηκαν σε αρκούδες, συμπεριλαμβανομένων αιλουροειδών των Ιμαλαΐων.

lifo.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει