Περί τους 200 πολίτες επισκέπτονται καθημερινά το Πράσινο Σημείο Στροβόλου (video)

Καθημερινά δεκάδες πολίτες επισκέπτονται το Πράσινο Σημείο Στροβόλου για διαλογή των αποβλήτων τους – Η διαδικασία είναι απλή – Τι αναφέρει στην Cyprus Times ο υπεύθυνος του σημείου

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών, που διαμένουν στη Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Στροβόλου, σχετικά με το πράσινο σημείο της περιοχής για οικιακά απόβλητα.

Η ενέργειά τους αυτή, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του πράσινου σημείου Στροβόλου Λάμπρο Παπαλαμπριανού, παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα αυξητική τάση, με περίπου 200 πολίτες να μεταβαίνουν καθημερινά στο σημείο για διαλογή των αποβλήτων τους.

Όπως εξήγησε στην κάμερα της Cyprus Times ο κ. Παπαλαμπριανού, η διαδικασία είναι απλή αφού με την άφιξη των πολιτών στο πράσινο σημείο γίνεται έλεγχος των υλικών και καταγραφή στοιχείων.

Ακολούθως, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του προσωπικού οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στην διαλογή των αποβλήτων στους ανάλογους κάδους.

Σημείωσε παράλληλά, ότι το πράσινο σημείο δέχεται μεταξύ άλλων, ηλεκτρικές συσκευές, ογκώδη έπιπλα, κλαδέματα, ανακυκλώσιμα υλικά, ξύλα, χαλάσματα από κατασκευές, φάρμακα και μπογιές, διευκρινίζοντάς ότι «το σημείο δέχεται ότι παράγει ένα σπίτι».

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο όσα δήλωσε στη Cyprus Times ο κύριος Παπαλαμπριανού:

Περισσότερες πληροφορίες για τα πράσινα σημεία Λευκωσίας, τα ωράρια λειτουργίας και τα υλικά που γίνονται αποδεκτά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει