Κολυμβητές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν» κοπάδι δελφινιών στη Χαβάη

Αντιμέτωπα με τις Αρχές είναι 33 άτομα τα οποία κατηγορούνται πως παρενόχλησαν κοπάδι δελφινιών στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης.

Η Υπηρεσία Γης και Φυσικών Πόρων της Χαβάης (DLNR), γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσή της, πως μία μεγάλη ομάδα κολυμβητών «κυνήγησε» τα θαλάσσια θηλαστικά το πρωί της Κυριακής.

Υπάρχουν πλάνα από drone και φωτογραφίες που δείχνουν τους κολυμβητές «να κυνηγούν επιθετικά, να εγκλωβίζουν και να παρενοχλούν» τα δελφίνια. Αξιωματούχοι του DLNR, που βρίσκονταν στη θάλασσα, ενημέρωσαν άμεσα τους παραβάτες για το ατόπημα τους και όταν βγήκαν στη στεριά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς.

Μετά το συμβάν, εκκίνησε επίσημη έρευνα από τις Αρχές καθώς αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα το να πλησιάσεις ή να κολυμπήσεις σε απόσταση 50 μέτρων από δελφίνι.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή το 2021, ισχύει, μεταξύ άλλων, για κολυμβητέςαλιείες και όσους κάνουν κανό, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τις ακτές των κύριων νησιών της Χαβάης. Δεν διώκονται όσοι βρεθούν τυχαία κοντά σε ένα δελφίνι και δεν κάνουν καμία κίνηση για να το αγγίξουν ή προσεγγίσουν.

Η πολιτεία έχει θεσπίσει πολυάριθμες απαγορεύσεις για την προστασία της θαλάσσιας άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των φωκιών, για τις οποίες υπάρχουν πολυάριθμες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Τον Ιούλιο, κολυμβήτρια τραυματίστηκε από φώκια που προσπαθούσε να προστατεύσει το μικρό της. Βίντεο που τραβήχτηκε από το περιστατικό δείχνει το ζώο να τραβά τη γυναίκα κάτω από το νερό, πριν λάβει βοήθεια για να ξεφύγει από το σημείο.

Με πληροφορίες από People

Μπορεί επίσης να σας αρέσει