Η 6η Ιουλίου η πιο ζεστή ημέρα όλων των εποχών

Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα από την έναρξη των καταγραφών για τρίτη φορά μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες αυτή την εβδομάδα, βαθαίνοντας τους φόβους για τις εκτεταμένες αλλαγές που συντελούνται στο σύστημα της Γης λόγω της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, σύμφωνα με το CNBC.

Ανεπίσημα στοιχεία από Αμερικανούς ερευνητές έδειξαν ότι η μέση ημερήσια θερμοκρασία του πλανήτη εκτινάχθηκε στους 17,23 βαθμούς Κελσίου (63,01 βαθμούς Φαρενάιτ) την Πέμπτη, ξεπερνώντας δύο προηγούμενα ρεκόρ ζέστης που είχαν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Το πρωτοφανές ρεκόρ έρχεται λίγο μετά την παρατήρηση της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής της ΕΕ ότι ο πλανήτης βίωσε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ, με πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας και ρεκόρ χαμηλών θαλάσσιων πάγων στην Ανταρκτική.

Οι επιστήμονες που μελετούν το κλίμα είναι βαθιά ανήσυχοι.

Πράγματι, η μετεωρολογική υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποίησε πρόσφατα ότι ο συνδυασμός των ολοένα αυξανόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της επιστροφής του Ελ Νίνιο είναι πιθανό να σημαίνει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

«Το παγκόσμιο ρεκόρ θερμοκρασίας έσπασε και πάλι χθες», δήλωσε μέσω Twitter ο Bill McGuire, ομότιμος καθηγητής γεωφυσικών και κλιματικών κινδύνων στο University College του Λονδίνου. «Θα έλεγα καλώς ήρθατε στο μέλλον – μόνο που το μέλλον θα είναι πολύ πιο ζεστό».

Ανησυχητικά νέα για τον πλανήτη

Το Climate Reanalyzer του Πανεπιστημίου του Μέιν, ένα ανεπίσημο εργαλείο που μετρά τις παγκόσμιες θερμοκρασίες του αέρα σε ύψος 2 μέτρων πάνω από την επιφάνεια, έχει καταγράψει τα ρεκόρ θερμοκρασίας. Τα δεδομένα, τα οποία εκτείνονται από το 1979, χρησιμοποιούνται συχνά από τους επιστήμονες του κλίματος ως σημείο αναφοράς για την κατάσταση του πλανήτη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μπορεί επίσης να σας αρέσει