Σύννεφα σε σχήμα…UFO σήμαναν συναγερμό στη NASA

Πρόκειται για ένα μυστήριο το οποίο λύθηκε περίπου μία δεκαετία πριν

Μια σειρά από παράξενα σύννεφα βορειοδυτικά της Φλόριντα αιχμαλώτισε τα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Χρήστης του TikTok δημοσίευσε ένα βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται τα σύννεφα σε σχήμα μέδουσας ή όπως έσπευσαν πολλοί να πουν, σε σχήμα UFO.

Τα «σύννεφα Cavum», που καταγράφηκαν από ψηλά στα τέλη του Ιανουαρίου, από τον δορυφόρο Terra της NASA, είναι «τόσο περίεργα που οι άνθρωποι μερικές φορές υποστηρίζουν ότι είναι υπογραφές ιπτάμενων δίσκων», σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, η οποία δημοσίευσε την εικόνα από ψηλά αυτή την εβδομάδα.

@blacktiph Has anyone seen clouds like these before? We were fishing off Key West #strange #weather #clouds ♬ Stranger Things – Kyle Dixon & Michael Stein

Η αληθινή πηγή των σύννεφων Cavum, που μερικές φορές αποκαλούνται «σύννεφα με τρύπες» διέφευγε από τους επιστήμονες για σχεδόν 70 χρόνια, μέχρι που οι μετεωρολόγοι επιτέλους έλυσαν την υπόθεση το 2010.

Τα παράξενα σχήματα, όπως διαπίστωσαν, δημιουργούνται όταν τα αεροσκάφη πετούν μέσα από τα «σύννεφα altocumulus», δηλαδή από διάσπαρτες τράπεζες μικρών νεφών που σχηματίζονται σε ύψος μεταξύ 7.000 και 23.000 ποδιών.

Η διαδικασία που οδηγεί στο σχηματισμό των σύννεφων Cavum συμβαίνει όταν η κίνηση των φτερών ή των προπελών ενός αεροπλάνου μεταβάλλει την πίεση του περιβάλλοντος αέρα. Η αλλαγή αυτή προκαλεί αδιαβατική διαστολή, ένα φαινόμενο που διαταράσσει τις συνθήκες που διατηρούν την υγρή κατάσταση των υδρατμών, προκαλώντας την κατάψυξη των σταγονιδίων νερού σε κρυστάλλους.

Το Παρατηρητήριο Γης της NASA εντόπισε και τα δύο είδη σύννεφων στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα στις 30 Ιανουαρίου 2024.

Η διαστημική υπηρεσία χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα, όταν δημοσίευσε τη δορυφορική φωτογραφία ως την εικόνα της ημέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει