Η ανάερη μετανάστευση των μεγάλων φλαμίνγκο – Σπάνιες εικόνες από drone

ΟRaj Mohan εργάζεται σε μια εταιρεία, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία και χάρη στο χόμπι του, είναι πλέον ένας βραβευμένος φωτογράφος της άγριας ζωής που αγαπά να εξερευνά την πλούσια βιοποικιλότητα της Ινδίας.

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και είναι πλέον φημισμένος για το ταλέντο στην αεροφωτογραφία. Μια πρόσφατη περιπέτεια περιελάμβανε την καταγραφή της ετήσιας μετανάστευσης των φλαμίνγκο στη λίμνη Pulicat στο Tamil Nadu, της Ινδίας. Οι εναέριες εικόνες από τη μετανάστευση των πουλιών, μαγνητίζουν.

Κάθε Ιανουάριο, δεκάδες χιλιάδες φλαμίνγκο παίρνουν το δρόμο τους προς αυτή τη μεγάλη υδάτινη μάζα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα υφάλμυρου νερού στην Ινδία. Ο Mohan ήταν ένας από τους πολλούς φωτογράφους που έφτασαν για να απαθανατίσουν το ταξίδι των πουλιών.

Χάρη στις αεροφωτογραφίες του, μπορούμε να θαυμάσουμε την όμορφη γεωμετρία αυτών των φλαμίνγκο, καθώς συγκεντρώνονται και αλληλεπιδρούν σε διαφορετικούς σχηματισμούς.

«Κοιτάζοντας αυτή την ατελείωτη ροζ θάλασσα των δεκάδων χιλιάδων φλαμίνγκο στη λίμνη ήταν ονειρικό», περιγράφει ο Mohan. «Επίσης, τα φλαμίνγκο είναι κοινωνικά πουλιά και ζουν σε σμήνη/αποικίες παραμένοντας μαζί για διάφορους λόγους. Τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους ήταν εντυπωσιακά και ενώ τα απαθανάτιζα από ψηλά, η κίνηση των σμηνών που σχημάτιζαν διαφορετικά σχήματα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τέχνη.»

Μία από τις φωτογραφίες του Mohan, που δείχνει τα φλαμίνγκο συγκεντρωμένα σε σχήμα καρδιάς ξεχώρισε στον διαγωνισμό φωτογραφίας Nature in Focus 2022 και βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή.

Τέτοιες στιγμές είναι που εμπνέουν τον Mohan να συνεχίσει το δημιουργικό του ταξίδι – είτε αναδεικνύει την τοπική πανίδα της Ινδίας είτε απαθανατίζει εξωτικά είδη, όπως τα φλαμίνγκο, που βρίσκουν προσωρινά ασφαλές καταφύγιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει