Ελληνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμα ένα #HBVolunteersChallenge

 Ένας χρόνος γεμάτος προσφορά από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας με δράσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον

Δυναμική ήταν και φέτος η συμμετοχή των μελών του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας στην εκστρατεία #HBVolunteersChallenge. Για ακόμα μια χρονιά, το προσωπικό λειτούργησε με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (05/12) και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2023. Όλες οι Διευθύνσεις/Μονάδες της Τράπεζας κλήθηκαν, μέσω του #HBVolunteersChallenge, να οργανώσουν τη δική τους δραστηριότητα, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από την εκστρατεία ξεπέρασε τις €8.000.

Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκαν οικονομικά 10 Οργανισμοί, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, όπως το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, ο Σύνδεσμος Θερμοκοιτίδα Αγάπης, το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, η Ομάδα Ανοικτή Αγκαλιά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτισμού (Πάφος), το Ronald McDonald House Charities, ο Σύνδεσμος Παιδικού/Νεανικού Βιβλίου (ΜΚΟ) και το Hope for Children Policy Center.

Επιπλέον, το προσωπικό διοργάνωσε συλλογή, διαχωρισμό και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε κοινοτικά παντοπωλεία της Κύπρου, σχεδόν σε όλες τις πόλεις, καθώς επίσης και συλλογή και κατανομή επίπλων γραφείου, ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφικής ύλης και πακέτων αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες.

Σημαντική ήταν και η στήριξη προς το καταφύγιο σκύλων με αγορά και προσφορά τροφής και άλλων αναγκών, καθώς και  η αγορά εξοπλισμού για τον εξωτερικό χώρο της παιδικής χαράς του Μακάριου Νοσοκομείου, η αγορά shredder για το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου και η προσφορά βιβλίων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων) για βιβλιοθήκες σχολείων και κοινοτήτων. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε συμμετοχή στην εκστρατεία «Υιοθέτησε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» με προσφορά κουπονιών σουπερμάρκετ σε ευάλωτες οικογένειες και στηρίχθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών Μακάριου Νοσοκομείου, με αγορά μηχανήματος φωτοθεραπείας για πρόωρα νεογνά.

Πέραν των εθελοντικών και φιλανθρωπικών δράσεων που οργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVolunteersChallenge έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς. Ήδη, τις περασμένες δύο χρονιές για το #HBVolunteersChallenge 2020 και 2021 η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος οργανισμός που τιμήθηκε για την προσφορά του στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού από τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει