Ενεργειακή κρίση – Ιταλία: Όριο στους 25 βαθμούς Κελσίου για τα κλιματιστικά σε δημόσια κτίρια

Σχέδιο με στόχο να αποτραπεί η ενεργειακή κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επιχείρηση θερμοστάτης».

Από την 1η Μαϊου στην Ιταλία θα ισχύσουν νέα μέτρα, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια στην Ιταλία θα απαγορεύεται να βάζουν το κλιματιστικό κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου από τον επόμενο μήνα.

Οι νέοι κανόνες για τα κλιματιστικά θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Μαΐου και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 31 Μαρτίου του 2023. Η θέρμανση στα δημόσια κτίρια τον χειμώνα δεν θα επιτρέπεται να ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου, αλλά επιθεωρητές από το υπουργείο Εργασίας θα μπορούσαν να αναλάβουν τους ελέγχους, ενώ σε εκείνους που δεν τηρούν τα όρια θα επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 3.000 ευρώ. Το μέτρο δεν αφορά νοσοκομεία.

Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία είναι ένα θετικό σημάδι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξοικονόμηση 2-4 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον χρόνο. Περίπου το 57% του ενεργειακού κόστους για τα δημόσια κτίρια προκύπτει από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει